Pagina 1 van 2

Anubis doet raar

Geplaatst: 17-12-2016 09:29
door Vlekkie2016Pipi
Hoi, allemaal

Ik zie sinds enige tijd mijn Anubis, een soort oplossen zeg maar, aan de randen zie ik de nerven komen en het breidt langzaam uit. Wie weet wat er hier aan de hand zou kunnen zijn?

Gr Louise
Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 17-12-2016 09:30
door Vlekkie2016Pipi
Oh en dat wit op de bladeren is kleipoeder.

Geplaatst: 17-12-2016 11:54
door michelle
Ligt vaak aan de kweek. Emers en submers ofzo iets.

Word veel bovenwater gekweekt en zijn dan niet gewend om 24 uur onder water te staan. Plant moet zich aanpassen. Als het goed is ontwikkeld hij in het aquarium weer nieuwe bladeren. De bladeren die vergaan eraf halen. Dan geduld hebben totdat hij nieuwe bladeren krijgt die wel aangepast zijn en hopen dat vlekkie en pipi er dan vanaf blijven.

Scheelt wel dat vlekkie en pipi er nu vanaf blijven en niet hoeven te slopen, zullen kale takjes niet leuk vinden :lol:

Geplaatst: 17-12-2016 12:27
door Vlekkie2016Pipi
Hoi Michelle,

Er groeien idd al twee nieuwe bladeren aan. PiPi en Vlekkie gebruiken de Anubis om onder te schuilen. Ik dacht misschien heb ik ergens een tekort aan voeding of zoiets? Maar ik heb waarschijnlijk teveelaan voeding of de planten nemen het niet op, omdat er iedere keer groene alg verschijnt. Het is wel een raar gezicht het is net of de plant ergens door wordt opgevreten.

Geplaatst: 17-12-2016 14:05
door michelle
Hi Louise,

Moet je ff google aquariumplanten kweken submers en emers daar kan je het lezen. Die bladeren rotten/verslijmen weg doordat ze nu gehele dag in water staan. Als het goed is gebeurd dit niet met de nieuwe bladeren. Waarom stop je niet iets van voedingsbolletjes ofzo bij de wortel. Dan hoef je niets in het water te gooien en krijgt plantje gericht voeding. Wellicht dat het helpt tegen de algen.

Hoewel je visjes wel blij zijn met de groene alg dit is een gezond snackje voor ze.

Geplaatst: 17-12-2016 14:10
door michelle
trouwens ben aan het shoppen voor inrichting nieuwe aquarium en heb nep planten gekocht :wink: eens kijken hoe dit staat. Word een beetje zat al die plantentoestanden. Ziektens, beestjes, opvreten, voeding, verlichting, algen etc.

Heb ook nog wel een lading verse plantjes besteld maar word een dure hobby als ik telkens 1.60 cm opnieuw moet vullen met verse plantjes. Misschien is combi te doen.

Geplaatst: 17-12-2016 23:34
door YvetteJ
Wat leuk dat je dat allemaal weet Michelle, leerzaam!

Gaat die kleipoeder vanzelf weer weg van de planten Louise? Ik heb dit nu ook. Heb ook ineens bruine plekjes op de blaadjes en op m'n glas, wellicht dat het toevallig samenvalt met de klei toevoegen maar hoor jou ook over alg.

Ben benieuwd naar die kunstplanten, ik zie bij anderen soms hele mooie bakken langskomen!

Geplaatst: 18-12-2016 02:18
door Vlekkie2016Pipi
Hoi Yvette, ja kleipoeder gaat na een dag of twee er wel vanaf. Door de stroming van je uitstroom en de vissen die er langs zwemmen. Ik heb geen bruine vlekken op mijn glas. Ik merk wel dat ik snel groene alg krijg. Nu weet ik niet of het door mijn verlichting komt of door de vele toevoegingen van klei poeder FCC etc. ik zie dat het nu ook op het nieuwe blad in het midden een bruin gaatje komt. Heel raar???

Geplaatst: 18-12-2016 10:38
door michelle
YvetteJ schreef:Wat leuk dat je dat allemaal weet Michelle, leerzaam!
quote]

Ik heb dan ook al ruim een jaar het aquarium. Het is niet toevallig dat ik dit allemaal weet want je kom in de loop der tijd allerlei toestanden tegen en dan het net op om te zoeken wat er loos is :? Zo ongeveer een HBO opleiding aquarium houden.

Er is nog een heel groot forum op het internet waar je heel veel meer technische zaken kan bekijken. Is ook een goudvissen afdeling. Alleen goed kijken wie antwoorden geeft want zit ook veel mensen op die van alles denken te weten. En goed schiften want vele spreken uit ervaring met een tropisch aquarium.

Weet niet of ik het forum hier mag benoemen maar anders moet de moderator het maar verwijderen.

www.aquaforum.nl

Geplaatst: 18-12-2016 10:39
door michelle
zie het al dat het forum niet benoemd mag worden. Is al aangepast google