Pagina 1 van 1

Malawi Mix

Geplaatst: 06-09-2015 10:32
door Sakuradrops
Ik heb in de winkel de verkeerde voeding per ongeluk meegekregen (en de winkel is nogal ver om het terug te brengen, voor die 2,5 euro dat het kostte). Ipv diepvries spinazie heb ik groene Malawi Mix van Ruto meegekregen.

Weet iemand of ik dit best wegsmijt of mag ik dit toch aan de goudvisjes geven? Er zit spirulina alg en garnalen in en voor de rest vind ik online geen ingrediëntenlijst.

Of als iemand van jullie uit België het kan gebruiken voor jullie andere vissen, laat maar weten.

Geplaatst: 06-09-2015 13:30
door FancyGoldfish
Beter is gewoon goudvisvoer te geven zoals. A plus, Kingyo, JPD .

Geplaatst: 06-09-2015 16:15
door Ninja_goldfish
Je kan je vissen dit prima voeren, al dan niet als hoofdvoer

Geplaatst: 06-09-2015 21:12
door Hinvin
Als bijvoer kun je volgens mij vrijwel alles voeren.

Het enigste dat ik niet voer is voer met dierlijke vetten, bijvoorbeeld steurvoer is zo'n voer, maar in sommige tropische (zinkende) pellets zit het ook. Ook is er hier op het forum discussie geweest over het voeren van dierlijk eiwit, gelatine dus. Maar dit wordt op zo'n grote schaal gebruikt dat ik het niet kan zeggen of het wel/niet goed is voor een vis.

Vooral m'n ranchu eten vrijwel alles, en als ze het niet eten haal ik het weer uit de bak.

Geplaatst: 07-09-2015 10:22
door Sakuradrops
Bedankt voor jullie antwoorden! Ze krijgen Kingyo en JPD als hun gewoon standaardvoer elke dag. Ik zou die verkeerd gekochte malawi mix hooguit één keer per week als 'snack' (bijvoer) geven.

Geplaatst: 07-09-2015 12:46
door Ninja_goldfish
:vindleuk:

Geplaatst: 07-09-2015 16:40
door Hinvin
Oh... ik lees nu pas dat het over Ruto voer gaat.....

Ik heb een jaar of twee geleden een aantal leveranciers van diepvries rode muggenlarven gemailt met oa. de vraag....

"Hoe controleert uw firma of de door u aangeboden producten in de detailhandel niet ontdooit zijn geweest en dus bedorven zijn"

Ik heb van geen van die mails een reactie terug gehad, dus dat wordt niet gecontroleerd. Er zijn wel bedrijven zoals Hikari die hun diepvries producten controleren, maar die zijn in ons land helaas niet verkrijgbaar.

Denk er wel om dat ik uiterst voorzichtig ben uit slechte ervaringen in het verleden toen er wellicht veel slechter mee omgegaan werd en een bedrijf als Roto ook vast geen bedorven voer uitlevert. Maar of alles wat uit azie komt en in de LFS gelevert wordt op een warme dag nooit ontdooit vind ik een groot vraagteken.

Gewoon voorzichtig zijn dus, ruiken en kijken of de kleur goed is, als je het niet vertrouwd ook niet voeren dus ;)