Pagina 14 van 14

Geplaatst: 03-01-2014 06:45
door Hinvin
Even nog verder op onderzoek uitgeweest na de vorige post...

Ik had drie bedrijven gemailt met de heel nette en duidelijke vraag of ik het risico liep tropische parasieten te introduceren als ik hun diepvries bloedwormen zou gaan gebruiken. En daarna natuurlijk de redelijke vraag, wat wordt er tijdens de productie eraan gedaan deze parasieten eruit te halen?

Ik dacht, nu krijg ik een standaard antwoord terug en dan kan ik altijd nog in discussie gaan toch? :twisted:

Misschien zijn die bedrijven dicht geweest afgelopen 2 weken, maar nog geen enkele reactie gehad.... GEEN!

Beetje jammer wel, want ik had toch gehoopt dat dit anders zou zijn.

Ik ben ook nog andere dingen tegen gekomen die ik wel belangrijk vind. Ik denk dat de meeste van die 'horror' verhalen over bloodworms gewoon als oorzaak hebben gehad dat de wormen bedorven waren. Of al in de verpakking, of dat de mensen die het hebben gevoert gewoon niet hebben opgelet. Diepvriesvoer bederft heel snel schijnbaar en daarbij zou je jezelf ook iets af kunnen vragen. Rode muggenlarven horen knalrood te zijn en zijn bedorven als ze wat donkerder/bruiniger zijn geworden.

Maargoed, ik heb wat gevriesdroogde rode muggenlarven geprobeert onderhand, 10 minuten laten weken, dit om constipatie te voorkomen. Wel een succes voor de vissen, maar de Lionhead was direct geconstipeerd en het gaf nog behoorlijk wat rommel ook. Nouja, we proberen het nog wel eens een keer en anders moeten ze het maar zonder doen ben ik bang.....

Geplaatst: 15-02-2014 13:04
door Misuzu
ik zou heel graag hikari frozen bloodworms hebben, maar die hebben ze ook totaal niet in nederland!
wel echt balen.