Pagina 1 van 1

Openstaande kieuwen

Geplaatst: 10-03-2018 01:49
door Yoshi
Het is me wel eens eerder opgevallen dat sommige vissen openstaande kieuwen hebben die eigenlijk nooit echt sluiten en echt altijd open staan. Tijdens de kiewbeweging sluit deze dan ook nooit helemaal.
Bij anderen sluiten de kieuwen helemaal en hebben vaak zelf nog een vliesrandje.
Een van de nieuwe vissen heeft dit en ik ben gewoon benieuwd hoe dat heet en wat dan nu precies is.
De pearl is verder prachtig en ze is actief, eet normaal, het is puur mijn nieuwsgierigheid wat dit is nu ik ook een vis heb die dit heeft ?

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 10-03-2018 08:46
door Michel1968
Dit ziet er voor mij uit als een aangeboren afwijking. In de vrije natuur zou het beestje zeer gevoelig voor kieuwinfecties zijn geweest, gelukkig in het aquarium minder tot niet.

Naam hiervoor heb ik niet, het is geen acuut probleem maar wel iets dat je een beetje met een half ook moet blijven volgen. De kans bestaat dat de kieuwdeksels niet goed gaan uitgroeien en dan zul je moeten gaan besluiten wat je wilt: wanneer de kieuwdeksel echt geen enkel vorm van bescherming biedt: wil je de vinger aan de pols blijven houden (door het beestje eens in de zoveel tijd in quarantaine te nemen met preventieve kuurtjes) - of wil je 'iets' voorblijven...(vreemd dit zo op te schrijven, kiezen tussen verzorging of verzorging...)

Maar even duidelijk... zoals het voor mij dus uitziet en bovenstaand scenario van licht naar volle duisternis - daar zit nog een compleet spectrum aan grijs tussen...

Geplaatst: 10-03-2018 17:38
door Yoshi
Dank je voor de uitleg, ach ja wie is er wel pefrect.

Geplaatst: 10-03-2018 19:17
door Michel1968
Kijk het gewoon aam, ze zijn nog lang niet volgroeid...