Pagina 1 van 2

Indraaien nieuw aquarium

Geplaatst: 20-06-2018 07:13
door wil
Ik heb een nieuw aquarium die nu sinds zondag staat te draaien heb gister een nieuwe bodem erin gedaan
En verder zal ik vanaf vandaag starten met de inrichting
Ik heb mijn filter uit mijn andere bak overgezet dus draait de bak in met een ingedraait filter
Hoe lang zouden jullie het dan op deze manier laten indraaien ik meet elke dag de waarde.s van het water
Tot nu toe is dat goed en veranderd er niks

Geplaatst: 20-06-2018 09:28
door michelle
Heb je wel wat voer af en toe erin geggooit zodat bacti ook eten hadden? Ik zou er 2 vissen inzetten en kijken wat je waardes doen. S avonds e s morgen meten dan zie je wat er gebeurd. NO2 iets verhoogd even geen drama. NH3/4 wel dan kun je altijd de vissen weer overzetten en weer wachten dat piek weg is. Je moet wel een beetje vervuilen want die bactis moeten ook eten om te leven.

Geplaatst: 20-06-2018 17:38
door Yoshi
Hoi Wil,

Wat voor aquarium heb je, een hoek?
Verder kun je wat toevoegingen gebruiken, bacti maar ook water voorbereider.
Dit product laat weten direct vissen te kunnen toevoegen maar ik zal toch een dagje wachten, ook met de ingedraaide filter.

Geplaatst: 20-06-2018 20:32
door wil
Nee geen hoek ik heb een ferplast cayman gekocht met half ronde voorkant

Geplaatst: 21-06-2018 01:06
door michelle
Wat ik weet en begrijp hoewel in leek taal. Je hebt denitriferende bactis nodig. Er groeien verschilllende bactis door vervuiling. Door vervuiling krijg je meetbare NH3. Hierdoor gaan de denitriferende groeien. Op een gegeven moment krijg je de nitrietpiek. Dit is de strijd dat de denitriferende bactis gaan winnen en de boel stabiel word. Stop je 2 vissen erbij moeten de bactis groeien om deze vervuiling weer te kunnen omzetten. Stop je er 10 in loopt het uit de klauwen omdat de bactis dat zo snel ff niet bij kunnen houden. Daarom beter langzaam aan je bestand van vissen aan te vullen zodat de bactis kunnen reageren op de nieuw gekomen vervuilers. (lees je str#ntmachines) Niet alleen poep vervuild maar ook eten resten en jonge sluiers geven groeihormonen af en het ademen door kieuwen geeft ammoniak af. Ze nemen een hapje water, in het lichaam gebeurd er van alles en ze ademen dus ammoinak uit. Dus geheel hangt dan ook weer samen hoe oud zijn de visjes, hoe groot etc. Als er sprake is van stabiel ga je wat NO3 meten. Dit is weer het afval product van NO2 omzetting. NO3 nitraat word weer opgenomen door planten. Yoshi zijn Pothos dus. Kunnen je planten het niet aan de mate van nitraat ga je dus algen krijgen. Dus veel factoren van invloed.

Geplaatst: 21-06-2018 13:45
door wil
Oke duidelijk verhaal heb net weer gemeten en alles is oke dus afwachten maar

Geplaatst: 21-06-2018 13:49
door michelle
Heb je er nu 2 in zwemmen?

Omdat je een ingedraaid filter heb zal je al bactis hebben die stabiel draaien omdat er weinig tot geen vervuiling is omdat er geen vis inzit. Krijg je geen nitriekpiek. Ik zou kiezen om 2 volwassen sterke orandas er in te zetten liefs even zonder paaigedoe :P Dan kunnen de bactis wennen aan de hoeveelheid vervuiling daarna breid je weer uit. Als je verder geen grote schommelingen zie zet je 4 a 5 dagen weer eentje erbij etc. Als je NH3 meet is het een teken dat je nog niet genoeg denitriferende bactis heb om de vervuiling om te zetten dan even niets toevoegen. NH 3 wel verversen die moet op 0 staan en blijven. De NO2 mag wel iets verhoogd zijn niet heel veel natuurlijk en ook geen weken achter elkaar. Als je NO2 meet is het een teken dat bactis die je nodig heb groeien maar moet in balans komen.

Geplaatst: 21-06-2018 19:22
door Vlekkie2016Pipi
Hoi Wil leuk heb je eindelijk een nieuwe bak?

Geplaatst: 21-06-2018 20:46
door wil
Ja ja eindelijk

Geplaatst: 21-06-2018 21:22
door Vlekkie2016Pipi
wil schreef:Ja ja eindelijk
Leuk joh,.. maar met het indraaien heb jij Toch geen problemen? Ik probeer het ook op jou manier te doen. Maar nu heb ik weer bruine alg en ik zie dat mijn instroompijp al weer aardig dicht slibt. Ik begrijp niet hoe jij dat doet hoor.