Dit forum kan jullie hulp gebruiken!

Suggesties, op- en/of aanmerking, over het forum of beheer [leden]
Ute
Lid FGF
Berichten: 2682
Lid geworden op: 26-04-2012 21:56

Bericht door Ute » 04-01-2015 16:46

Lijkt me ook wel gezellig :D

FancyGoldfish
Site Admin
Berichten: 6397
Lid geworden op: 21-10-2011 18:12

Bericht door FancyGoldfish » 04-01-2015 20:13

Pb me effe. ;)

vissengek12
Moderator
Berichten: 3195
Lid geworden op: 23-10-2011 00:25

Bericht door vissengek12 » 22-06-2015 23:41

Michel1968 schreef:Zomaar een opmerking van een 'noob' hier op het forum...

Ben nu dagen bezig de topics door de te nemen en voor nu kan ik alleen maar zeggen "wat een geweldige schat aan informatie!". Er is echter wel een soort van 'maar'. Die informatie staat wel erg verspreid. (bv in een topic over - ik geloof - achterwanden lees ik terloops dat ranchu's zwakkere nieren hebben. Kijk, voor een persoon zoals ik, die ranchu's in ernstige overweging heeft is dit interessant. En jammer dat het dan bij die ene uitspraak blijft. Wat kan ik eraan doen? Moet dit met voedsel opgevangen worden, samenstelling water, meer of minder waterwissels. Zeg het maar...

Zelfde ontstaat bijvoorbeeld over hoogte van de bak (voor weer ranchu's). Hoog, laag... heel interessant om de discussies te lezen maar het valt niet mee wanneer alle argumenten in het perspectief staan van situaties die b.v. bij mij thuis niet te halen zijn (ruimte, vrouw/kind etc, etc.). Plus het volkomen gebrek aan ervaring om dergelijke discussies weer in praktische context te kunnen zetten. Zonder mensen tegen het been te willen schoppen... voor een beginner die z'n sluierstaarten gewoon een goed onderkomen, goed voedsel en vooral een goede gezondheid wil bieden is het soms onduidelijk wat precies te doen...

Zou het een idee zijn een soort van 'newbie-section' per soort sluierstaart te starten. Ondanks veel uiteenlopende ideeën en opvattingen bestaat er ook consensus over wat te doen en ontstaat er tenminste een vorm van handleiding hoe een bak op te starten met een bepaalde sluierstaart. Wil je ranchu's? Dan is dit de basis - gevolgd door weet ik wat voor discussie, vragen en wat niet meer. Zelfde voor b.v. Ryukin, Telescoopoog en vul de rest maar in.
Dat het veel min of meer gelijke berichten zal opleveren is niet echt te voorkomen, maar... er wordt zonder meer een solide basis gelegd voor een verantwoorde bak die zich later meer en meer evalueren naar eigen inzicht. Maar, en hier zullen we het allemaal over eens zijn, die basis is zo belangrijk!

Daarbij, misschien dat dergelijke secties de drempel te gaan posten voor nieuwe(ren) op het forum, en misschien is het dan een vraag die al 100x gesteld is, te verlagen en zo ook weer wat meer 'verkeer' te genereren.

Een 'maandagmorgse' overdenking...

grt. Michel

Wat we wel hebben is dit:
http://goudvis.forum2go.nl/fancy-goldfi ... n-f27.html

Daar staan wat dingen om te kunnen starten, maar ik snap wat je verder bedoelt.
Veel informatie raakt zoek in topics die later niet meer worden gelezen.
Ik vind het een goed idee.
We hebben wel een gedeelte over specifieke varianten. Misschien dat we in in elk subforum daar, weer een topic kunnen maken met wat punten over die bepaalde kweekvariant?
Verder hebben we ook de zoekfunctie waar vaak veel mee te vinden valt, maar ik ga kijken wat ik/we kunnen doen ;)

Verder zijn alle tips welkom natuurlijk, van elk lid! Zonder leden namelijk geen forum, dus jullie mening over dingen is ook erg belangrijk. Daar is dit topic onder andere ook voor :)

Michel1968
Lid FGF
Berichten: 974
Lid geworden op: 09-06-2015 21:25

Bericht door Michel1968 » 23-06-2015 10:53

Hoi,

Ja, het artikel onder de link ben ik tegengekomen en is natuurlijk meer dan bruikbaar. Voor mij persoonlijk heeft dat artikel een goed gehalte aan 'bezint eer gij begint' en zou standaard in de LFS'sen mogen/moeten liggen. (Hier ook te klein begonnen, al moet ik zeggen dat de LFS hier in de stad een goede balans tussen commercie en advies heeft.) Maar iets zegt mij dat de gemiddelde aanmelder op het forum op het punt staan dat stadium achter zich te laten, of dat net gedaan heeft. Uit eigen ervaring - zit er namelijk middenin - dan begint de ellende eigenlijk. Een tabula rasa die je zo goed mogelijk wilt gaan opvullen. Dus vragen als: die, hoe, wat, waar, hoezo?, kortom één en al onzekerheid. Op zo'n moment het is erg handing informatie per soort op een enkele plek verzameld te hebben.

Goed, genoeg voor nu maar niet zonder een officiële feedback:

Zeg, is het een goed idee als etc, etc, etc, :wink:

grt Michel

Plaats reactie