Pagina 1 van 10

Foto album Yvette

Geplaatst: 03-10-2016 16:51
door YvetteJ
Nou daar komen ze dan hoor :wink: {hmm dit forum laat geen foto's zien met m'n huidige manier van uploaden, de linkjes doen het wel, hoe kan dat?}

Ze hebben eigenlijk geen echte namen dus tsja... Visje 1 :roll: :? Ik vond hem eerst een te spits koppie hebben naar m'n zin maar dat trekt bij, ik ga hem steeds leuker vinden en vooral die rugvin vind ik zo mooi, als een zeil op een bootje, zo mooi fier rechtop.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=587C2FDA
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58A8A01E

Deze heeft evenmin een naam maar die noem ik altijd Bulldogje omdat het zo'n gedrongen ding is, hij is volgens mij eigenlijk een beetje een stumpertje maar hij heeft wel een heel leuk karakter en is erg actief.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=585FF9C8

Nou ja en voor de vorm dan dus ook m'n Shubunkin die vandaag verhuisd is. Zijn zwart was ineens oranje aan het verkleuren. Jammer dat ie weg moest, hij was best behoorlijk favoriet :?
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58798395
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58AC3B3C
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58AD8B3E

Geplaatst: 03-10-2016 16:54
door YvetteJ
En ze zijn dus gisteren verhuisd van het bakje rechts op het dressoir naar de bak op m'n eetkamertafel :D
De inrichting is gewoon maar even over gezet hoor, wilde ze niet onnodig langer op meer ruimte laten wachten. Binnenkort even shoppen om er wat van te maken verder.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58747C5C
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58AC12EE

Geplaatst: 03-10-2016 17:06
door michelle
Wat een verschil qua formaat bak he. Ziet er erg leuk uit hoor. Zullen ze erg blij mee wezen. Inderdaad jammer van de Shubi, die heeft erg leuke kleurtjes. Je kan die ook als sluierstaart krijgen. Louise heeft ook z on gevlekte.

Als het rugvinnetje goed hoog staat is een teken je sluier het goed maakt. Als er iets niet goed is qua water of ziektes kun je dit vaak aan de rugvin zien. Die staat dan niet meer mooi rechtop. Je zult je verbazen hoe hard ze gaan groeien. In enkele maanden is je bak vol hoor.

Geplaatst: 03-10-2016 17:38
door YvetteJ
Echt genieten inderdaad deze bak!!
M'n man wil in plaats van de Shubi sowieso een nieuwe vis en eigenlijk vindt ie het belachelijk dat ik niet meer dan 2-3 vissen erin wil. Heb hem al gewaarschuwd dat we dan in mum van tijd weer een nieuwe bak moeten... Nu heeft deze maar een tientje gekost dus zo erg zou dat niet zijn maar goed, we zien wel wie er wint.

Geplaatst: 03-10-2016 19:12
door Stef
Leuk hoor, mooie visjes. Ik zou eerst even zorgen dat de bak lekker draait en je ze goed ziet groeien voordat je er 1 bijneemt. Kun je daarna nog altijd kijken wat je doet, zie je ook meteen op wat voor bak je uit zou komen aan het formaat van je vissen.

Geplaatst: 04-10-2016 02:37
door Vlekkie2016Pipi
Hoi Yvette,

Jeetje wat een verschil zeg, wat zullen ze blij zijn! Ik ben sept verleden ook zo begonnen. En visje 1 lijkt op PiPi en idd de shubi heeft dezelfde kleuren als Vlekkie, ik zou er geen visje bij nemen. Je zult zien dat ze heel hard groeien. Kijk maar eens naar mijn video album. Je denkt al gauw oh deze bak is toch tien keer groter dan de eerste, dus ik kan er makkelijk één visje bij nemen. ( dit is ook een eindeloze discussie, die ik heb met vrienden) ( jeetje zo'n groot aquarium voor twee visjes?) en als ik dan zeg dat dit aquarium echt te klein is voor ze, denken ze echt dat je gek bent! Het is echt een hobby met vallen en opstaan, een traan en een lach, ergernis en blijdschap. Maar vooral lieve forumvrienden die je bij staan met raad en daad. Zonder het forum wist ik niets van Dino, en had ik geen visjes meer, en zonder mijn forumvrienden had ik niet zover kunnen komen en voel ik me meer en meer zelfverzekerder, om een voorbeeld te noemen, in het begin was ik zowat elke dag het water aan het testen, bang dat ammonia nitriet etc te hoog zou zijn. Mijn bureau leek wel een laboratorium, Nu kijk ik meer naar hoe zijn de vissen? Hoe zwemmen ze, eten ze goed ? En test ik echt alleen als ik het niet vertrouwd.

Nou ja ieder geval ik dwaal weer af :lol:

Veel plezier met je visjes en het lezen van al onze fancy perikelen. :lol:

Trouwens wel goedkoop zeg je nieuwe bak! Waar heb je die op de kop getikt?

Groetjes Louise

Geplaatst: 04-10-2016 09:17
door Vlekkie2016Pipi
Oh Ik zie het al MP :wink:

Geplaatst: 04-10-2016 16:39
door YvetteJ
Ik snap wat je bedoeld, gisteravond zat ik een tijdje met de laptop aan tafel, dat komt er niet meer zo vaak van dus ineens dacht ik wat doet die vis nou?? Leek mij persoonlijk wat vroeg om te gaan slapen maar blijkbaar dacht dat Bulldogje er anders over, dat zeilschipding ging er nog naast hangen om te pitten ook. Weer voor niks water getest, of nou ja, nu wist ik wel dat de waardes iig nog goed waren :lol:

Afbeelding[/img]

Geplaatst: 04-10-2016 19:44
door Vlekkie2016Pipi
Hoi Yvette,

Ziet er goed uit toch?, Wat zijn ze klein zo hé? Ze moeten er nog aan wennen. De waterdruk is natuurlijk ineens heel anders dan dat kleine bakkie. Hoe ging het afscheid nemen van Shubi?
Geniet van je verlof, kun je lekker aan de eettafel genieten en zien hoe groot ze gaan worden. :wink:

Geplaatst: 04-10-2016 21:41
door michelle
Ziet er gezellig uit? Samen even een tukje doen.

Kan niet goed zien zand of grind. Als dat zand is op je bodem is het wel erg dik hoor. Hier krijg je bodemrot in, dat wil je echt niet krijgen. Ik heb het enige maanden geleden gehad en Stef onlangs nog. een laagje die net je bodem bedekt is voldoende.