Eheim 3581 voerautomaat

Spreek je uit over bepaalde zaken [leden]
Plaats reactie
Fish
Lid FGF
Berichten: 1075
Lid geworden op: 27-11-2011 22:15

Eheim 3581 voerautomaat

Bericht door Fish » 17-06-2012 17:05

Voor mijn tropische bakje in de vakantie heb ik de Eheim 3581 voerautomaat aangeschaft. Deze automaat heeft een groot compartiment waar je de vlokken en het granulaat in kunt mixen. Hij werkt op batterijen met een digitale klok. Op deze klok kun je 4 voermomenten instellen, op deze momenten draait het voercompartiment 1 of 2 keer rond afhankelijk van hoeveel je wil voeren (dit stel je zelf in). Ook bepaal je zelf de grote van de opening van het schuifje waardoor het voer naar beneden valt. Ook zit er een handmatige knop op waarmee je zelf tussen door even kunt voeren.
daarnaast schijnt er een ventilatortje in het deksel te zitten om het voer droog te houden/blazen.

prijs wederom heel happy met de prijs via zooplus.de hij kostte 29,90 euro. Hij ziet er degelijk uit evenals de verpakking die er goed uit ziet.

gebruiksgemak De tijdklok en voermomenten waren heel gemakkelijk in te stellen. Tevens zet je hem zo boven op je aquarium en functioneerd het in wezen. Het was echter nog wel een klusje om uit te zoeken hoever ik het schuifje nou open moest zetten om er de juiste hoeveelheid voer uit te krijgen. (lang leve de handmatige voerknop!)
Enige nadeel is wel dat mijn Corydora voertabletjes te groot zijn, als ik die door de schuif wil laten vallen krijgen de vuurneons veel te veel vlokken. Voor de Cory's moet ik morgen dus nog even ander voer aanschaffen!

Een ander nadeel vind ik dat je geen dag voeren kunt overslaan met deze automaat. Hij draait gewoon iedere 24 uur een rondje en er zal dus ook iedere keer voer uitvallen. Waar ik ook een beetje huiverig voor ben is dat er naarmate mijn vakantie vordert steeds minder voer uit zal komen omdat het eruit ziet alsof het voer een beetje achter in het voercompartiment blijft liggen.
Maar de aankomende dagen zullen die ongetwijfeld uitwijzen. Daar horen jullie dus nog meer van.

Plaats reactie